Preloader Image
28 sept. 2022 Săptămânii Surzilor ASRM 2022 Image

În contextul „Săptămânii surzilor” de la data 19 până pe 25 septembrie 2022 în cadrul Asociației Surzilor din Republica Moldova au fost petrecute mai multe activități culturale, sportive și sociale în toate Filialele Teritoriale ale ei.

La data de 21 septembrie CC ASRM, FT „Chișinău”, Casa Republicană de Cultură a Surzilor din Moldova, Federația Sportivă a Surzilor din Moldova, împreună cu Alianța „Infonet” cu susținerea financiară Fundației „Soros Moldova”, a fost petrecută o Masă Rotundă cu temetica „Bariere și acces la informație pentru persoanele cu deficiențe de auz”.

La activitatea au fost prezenți persoanele cu dizabilități din cadrul ASRM și invitați reprezentanții: MMPS, MEC, MJ, MAI, Consiliului Audiovizualului, Fundației „Soros Moldova” și mass media.

La data de 23 septembrie s-a sărbătorit Ziua Internațională al Limbajului Semnelor, organizată de ASRM și CRCSM, prin petrecerea unei Serate tematice dedicate Limbajului Semnelor din Republica Moldova.

De către FSSM s-au petrecut competiții sportive între surzi la: mini fotbal, volei, șah, dame și ping-pong în toate FT a ASRM.

S-a finalizat „Săptămâna surzilor” cu un spectacol tradițional sub genericul „Noi Suntem!”. Concertul a fost pregătit și prezentat de către artiștii amatori sub egida Casei Republicane de Cultură al Surzilor din Moldova.

Spectacolul a avut un impact foarte pozitiv asupra spectatorilor cu deficiențe de auz, deoarece artiștii CRCSM au demonstrat motive accesibile din viața surzilor.

Distribuie: