Preloader Image
13 aug. 2019 Eveniment de marcare a Zilei Internaționale a Tineretului la Costești-Capitala Tineretului 2019 [:] Image
La data 10 august 2019, Ministerul Educației, Culturii și Cercețari al RM au petrecut Ziua Internațională a Tineretului (ZIT), care s-a desfășurat la Complexului Turistic „Costești”, raionul Ialoveni.

Acest eveniment a conținut un program cultural-artistic și educațional divers, cu multiple activități interactive, masterclass-uri, expoziții, concursuri, competiții sportive, ș.a.

La ZIT a participat și Asociația Surzilor din RM împreună cu Casă Republicană de Cultura a Surzilor din Moldova care au prezentat o expoziție de carți, scrise și publicate de angajații Asociației Surzilor. Tematică cărților este incluziunea social al persoanelor cu deficinte de auz și dezvoltarea și studierea Limbajului Mimico-Gestual în Republica Moldova.

La forumul Tineretului a participat președintele ASRM domnul Ruslan Lopatiuc împreuna cu un grup de tineri cu deficiențe de auz din cardul ASRM.




Responsabilă de petrecea forumului a fost directorul CRCSM d-na Alla Bargan.
Organizatori au fost prim vice președinte ASRM d-na Natalia Babici, președintele interimar FT “Chișinău” d-na Lilia Darii, interpreții LMG d-na Gurali Valentina, specialistul saitului WEB ASRM d-l Andrei Dercaciov.
Persoanele participante au petrecut sărbătorea pînă noaptea tîrziu.
Mulțumim Ministerului Educației, Culturii și Cercețari pentru învitație la acestă sarbătoare.



Prim vice-președinte ASRM Natalia Babici
[:]

Distribuie: