Preloader Image
14 sept. 2020 Un lot de măști destinate copiilor cu probleme de auz din clasele gimnaziale și cadrelor didactice ai școlii speciale nr.12 din capitală, au fost donate astăzi de către Ambasadei Uniunii Europene la Chișinău.[:] Image
[embed]https://youtu.be/LlTurDoLlPQ[/embed]
Lotul conține 150 de măști de protecție reutilizabile, care facilitează comunicarea dintre profesor şi copil sau alte persoane, datorită faptului că sunt transparente în zona cavităţii bucale.

„Comunicarea este foarte importantă într-o societate. Aceste măști îi va ajuta mult pe pedagogi în predarea orelor ca să fie expliciți şi înțeleși de cei mici. La fel, copii vor putea interacționa între ei, stimulând comunicarea", a declarat Angela Cutasevici, viceprimarul municipiului Chișinău.

Școala specială nr.12 este singura instituție din municipiul Chișinău, care instruiește și recuperează copii cu deficiențe de auz cu vârsta de 7 - 18 ani. În prezent, aici studiază 73 de copii cu deficiențe de auz și deficiențe asociate, dintre care 48 elevi în clasele gimnaziale. Instituția de învățământ a fost fondată în 1981.

sursele: unimedia.INFO; TV8.MD
[:]

Distribuie: